Frases i Pensaments...

  • "No estoy de acuerdo con tus ideas, pero defiendo tu sagrado derecho a expresarlas."

miércoles, 14 de noviembre de 2007

LOGIS PENEDÈS. necessitat o no? Polititzada o no?

LOGIS PENEDÈS. Necessitat o no? Polititzada o no?




Dimarts a la tarda a Calafell des de el Consell Comarcal va començar un cicle de 3 conferències de debat sobre temes del territori del Baix Penedès enmarcat dintre del periòde de presentació del Pla territorial del Camp de Tarragona que engloba les comarques del camp.
Com el tema del Logis és un tema important i que ja portava bastant de temps sobre la taula amb varis col·lectiu, organismes, i partits polítics enfrontats. Arrel d'un Consell d'Alcaldes extraordinari, és va decidir que aquesta primera jornada de debat seria sobre el Logis.

Van assitir practicament tots els Ajuntaments de la Comarca, organitzacions empresarials, sindicats, paltaformes i varies entitats a favor i en contra de l'equipament.

Van haver tres grans exposicions per part de l'institut Cerdà, la Universitat Rovira Virgili i la propia propietat de CIMALSA (entitat pública que gestiona equipaments similars). És va explicar temes logístics en general, per part del institut, la importància de les infrastructures i la visió global del territori, des de la Universitat i el per què del Logis i per què la seva ubicació per part de CIMALSA.

Després va haver un temps de debat per part de la taula i del públic. Evidentment molts Ajuntaments estan en contra del Logis i com no, la Plataforma "NO FEM EL CIM". Ara bé, què vaig jo personalment extreure de la conferència i de les organitzacions, plataformes i persones que estaven allà, que van parlar i del per què estem en aquest punt i on podem arribar sobre el tema del Logis...

Jo personament veig que des de l'administració de la Generalitat potser no s'actuat correctament sobre el tema, és ben cert que s'han fet passos de gegant per ubicar l'equipament al territori i que s'han comprat els terrenys etc... i parlo de tots els colors polítics... però també i no per defensar ningú, moltes infrastructures gran s'han fet així i molts governs han callat. Per què?

També veig que hi ha una posició no decidida per part del govern de la Generalitat i de la seva composició (PSC, ERC i IVC) per no dir les coses pel seu nom; quan s'ha de dir i a qui s'han de dir. M'explico.

Estudis previs al logis geotècnics..(avantprojectes, etc.)

Modificacions dels avantprojectes...

Compres de terrenys

I després.... s'obra la "caja de pandora" i és comença a parlar amb el territori...

I més tard quan la cosa està calenta, molt calenta, llavors demanem un pla director... només de l'impacte del logis....

I tot això amb desacord amb el territori..... i a més, encara amb desacord, volent fer diàleg amb la comarca ?????

Realment hem surtem moltes preguntes més....

Per altre banda la plataforma i els Ajuntaments en contra.

Tal i com van explicar alguns membres que van parlar dimarts a la conferència, deien que la taula explicava el que volia.... Els entenc, però ells també expliquen el que volen... i ho respecto, no hem ficaré si és més cert o menys cert, només al comentari. (qui conviden a les xarles que organitzen ells ? gent en contra, no? doncs no son millors uns que els altres....

Que molts membres que van assitir a la conferència els manca una mica d'educació també. van interrompre continuament als membres de la taula i això va ser d'una gran falta d'educació terrible. Inclús gent que està en contra els feia callar, demostrant així més educació.

Que el que defensen és pot fer d'altres maneres, també, i torno a dir que respecto qualsevol postura i manera de pensar.... però faig una pregunta: Ells també han de respectar les altres maneres de pensar i de fer.... Ho fan? a vegades és passen una mica massa !!!!

Que per part del polítics que estan en contra s'ha utilitzar electoralment i per això ho tenen que defensar (Ho respecto però no ho comparto). Amb política: TOT NO SI VAL.... , perquè deixim que ho digui, hi ha molts polítics que pel davant diuen una cosa i per darrera un altre. Cadascú que pensi el que vulgui, però és veritat. I que hi ha polítics que s'ho creuen més i altres menys, això també.... "No seré yo quien vaya a contracorriente, total estos lo van hacer igual y yo no me cargo el marrón..." això s'ha dit...

Per tant, no sé quan i com acabarà el tema, però el que penso realment és:

1.- les postures del logis estan definides. Això s'ha de transmetre a qui ha de decidir la ubicació i dir-li realment el que territori ha decidit democràticament.

2.- Acabar amb aquest tema el més abans possible i COMENÇAR a treballar de valent si realment ens estimem la comarca

3.- Aprofitar el pla territorial del camp per definir-nos d'una p.... vegada que volem ser de grans.. Què ha de ser aquesta comarca. Ens fa falta infrastuctures i serveis i per manca de diàleg estem com estem. fa falta un ITV, Abocacodrs de runa, deixalleries als municipis, Planta de compostatge i Serveis mancomunats... a veure qui diu que no a tot això?

4.- Emmarcar la feina del pla que és basicament d'infrastuctures i completar-la amb una feina que englobi el tema social i econòmic.

5.- I... no tenir por dels colors polítics i mirar pels ciutadans i la comarca...

I ja per acabar, crec que tenim que:

1.- Buscar eines de sinergies entre l'administració i el territori. A cost "0" NO. Si ha d'haver qualsevol infrastructura, que podem tenir a canvi. Ja hem fet de solidaris molt de temps. Pensar en la comarca i els ciutadans, i no en els vots !!!!

2.- Podem centrar bona part de la futura formació amb aquestos temes... o altres... però els sabem?

3.- Aprofitar els beneficis per ordenar les zones de polígons de la resta de la comarca. Ja estan destroçats pels mateixos que no volen el Logis... crec que és una incoherència, però allà ells.

4.- Definir les infrastructures, serveis mancomunats, equipaments que manquen a la comarca i pots ser, només potser.... cal aquest equipament, i sinó, potser fa falta altre tipus d'equipament. Però sabem quins????


Per tant, el Logis.... És necessàri ? O no? S'ha polititzat ? O no?


MANU HJ

9 comentarios:

Anónimo dijo...

La comarca te que tirar endavant, i no es pot continuar sostenint de la construcciò, es absolutament necesari aquest tipus d'infraestructura, aixì com les altres, com planta de compostatje, abocadors, etz.
El que no entenc es com el govern no aposta d'una vegada per la seva implantaciò.
Jo demanaria a tots els que s'oposen i que no son polítics, es clar, que si prefereixen veure cada vegada mes asfalt, cada vegada mes construcciò, sense solta ni volta.
Això sabeu el que significa, el que ha pasat al Vendrell, i el que seguira pasant, que ha crescut sense cap tipus de mirament, sense que prèviament s'agi ordenat, i tota aquesta gent, de que te que treballar?.
Be estic tan convençut que d'arguments, ni han moltísims.
I aquests de la plataforma, nomès cal que els mireu, no saben el que es diue, espero no veure mai a cap d'ells treballant per el Logis, mai.
I de que treballen?.
Ells, no escolten, nomès saben pressionar i pressionar, per afany de protagonisme, i ademès compteu que no saben com ensortirsen.

Anónimo dijo...

Per cert m'oblidaba, jo no soc polític, soc una persona normal i corrent, que no tinc cap afany de protagonisme, i que aposto per el futur de la meva comarca.

MANU dijo...

T'agraeixo la teva aportació i la teva visió. Tens molta raó i per tant, estic totalment d'acord amb tu.

La manca de que poguem anar més endevant i no ens mirem tant el melic sencillament i és una opinió personal.

És la MANCA de diàleg i la por a seure a una taula i dir les coses pel seu nom.

Tens raó amb el tema del Vendrell, és una de les coses que no estic gens orgullós del meu municipi i de la manera que ha crescut. Penso que hi altres maneres de fer...

Esperem que en un futur pròxim és pugui adreçar...

Fins aviat

MANU HJ

Anónimo dijo...

Plantejar-se en veu alta els diferents aspectes que conformen un tema, a més d'intel.ligent condueix a la reflexió profunda d'aquest i per tant a un major encert en les decisions. No conec molt el tema però em sembla que amb la instal.lació d'aquesta infrastructura es poden generar molts llocs de treball oi? Ara que el sector de la construcció va de baixa potser necessitem infrastructures com aquesta a la Comarca. Llàstima que no se sàpigan discutir amb valentia, amb educació i posant sobre la taula tots els "ets i uts" com fas tu en el teu escrit. Es comparteixin o no, només debaten els arguments es poden aproximar les diverses solucions.

PS. Anònim: jo també sóc una persona normal i corrent, i no em dedico ni m'he dedicat mai a la política, però és que des que triem democràticament els nostres polítics ells també són persones normals i corrents...Veureu diferent ens allunya dels nostres representants i de la presa de decisions que afecta el nostre dia a dia.

MANU dijo...

Muntsa, t'entenc, aquest tema no te un debat molt intens en tota la societat de la comarca. S'accentua més en els pobles que els afecta més i ens els altres és més lunyà el debat. però no deixa de ser important el que opini la societat de les infrastructures que han de marcar el terriotri en el futur...

Jo he donat la meva opinió, però el que tinc clar és que SÍ seré demòcrata a l'hora d'acceptar el que digui la comarca i el defensaré.

per tant, i una vegada tancat aquest tema, estaria bé fer una reflexió i treball de diàleg de definir que volem ser de grans..

Moltes gràcies pel teu comentari

MANU HJ

Anónimo dijo...

La veritat que no estic molt posada en aquest tema, perquè m'ha fet "repelus" tot el follón que ha sortit als mitjans de comunicació, m'ha donat la sensació que no ho explicaven tot, ni els que estan a favor ni els que estan en contra.
Però veien la gent que està en contra he vist tot un " politiqueo" terrible.
Com pot ser que una cosa tant important es fagi de tal mala forma??
Hem de mirar pel bé de la comarca, per ser una comarca amb riquesa i moderna i amb infraestructures, que ens manquen moltes.
Ahh!! Anònim jo tampoc em dedico a la política, però potser no sòc una persona molt normal i corrent!!!! Hi ha bones persones a tot arreu ...i dolentes també. Malgrat que desgraciadament es poden comptar amb els dits de les mans les bones persones que tenim com a polítics!!! I per definir bona persona dins de la política, diria una persona amb uns ideals clars, amb il.lusió de treballar per tot seu municipi i que no tingues ganes només d'omplir-se les butxaques. Tecnicament podriem dir que sigui assertiu, que tingui empatia, que crei sinergies... totes aquestes paraules que ara estan tant de moda!!!

MANU dijo...

En primer lloc perdoneu la tardança en la contesta, estat uns dies missing delordinador.. Tens raó Hipòstila, la gent que és dedica a la política està una mica viciada, caldria una renovació no tant sol de gent, sinó de idees...

Per tant estic d'acord amb la teva aportació.

MANU HJ

Anónimo dijo...

Falten serveis mancomunats? Amb qui, amb el Camp de Tarragona? El Baix Penedès no és ni ha estat mai el Camp de Tarragona. Necessitem saber què hemde ser de grans, com bé dius, però la nostra maduresa arribarà quan sapiguem conviure realment amb el nostre territori, el Penedès. Quan el Baix Penedès deixi de dependre del totxo i el formigó (urbanitzacions, polígons...) serem realment grans, com ho són i ho saben fer a l'Alt Penedès. Ara, si ens han de continuar imposant infrastructures i progrés des de TGN i BCN anem bé, llavors sí que acabarem sense saber qui som. Això passa per obtenir una pròpia administració al Penedès, per tal que poguem gestionar-nos nosaltres el nostre futur, serveis socials, transports i infrastructures, i perquè la Generalitat ens tingui en compte, ja que ara només som LA PERIFÈRIA.

MANU dijo...

Anònim estic al 100% d'acord amb tu, però et faré una apreciació. Primer tenimm que saber treballar entre nosaltres mateixos i després ja ho farem a nivell supracomalcal.
Crec que encara no som madurs al Baix penedès per poder deixar fora la motxilla dels interessos particulars i entrar a parlar de valent sobre els problemes de tots.

Quan poguem fer això, estarem preparats per treballar per un gran Penedès...

I afegiré una reflexió no un posicionaments. I és una reflexió que hem faig moltes vegades a mi mateix.

Si des de Tgna i Bcn ens torejan.. qui diu que si formem part d'un gran Penedès les altres comarques més "madures" no ens torejaran també?

Per acabar i resumir, crec que ens manca untreball intern molt profund. que els actual responsables crec que no volen fer.

MANU HJ