Frases i Pensaments...

  • "No estoy de acuerdo con tus ideas, pero defiendo tu sagrado derecho a expresarlas."

jueves, 8 de noviembre de 2007

ESCOLA TALLER DEL VENDRELL 2005-2007



ESCOLA TALLER DEL VENDRELL
2005-2007






Ahir és va celebrar la clausura de l’Escola Taller del Vendrell 2005-2007.
L’Escola Taller és un projecte cofinanciat pel Fons de Desenvolupament Europeu, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del Vendrell.

Aquest projecte pretén formar de manera pàctico-teòric a persones que van des de els 16 anys fins a 25 i que no han volgut per varies raons, seguir els Canals de l’ensenyament reglat, malgrat alguns d’ells, després del seu pas per l’Escola Taller, tornen aquestos Canals continuant amb l’ESO i/o cicles formatius.

Personalment he tingut el plaer de participar com a regidor d’ocupació en aquesta Escola Taller i en d’altres com a col·laborador, per tant, soc una persona que creu fermament en aquest projecte.

Ahir no podia perdre’m aquest acte ja que jo formava part d’aquest projecte, per tant, les meves línies van adreçades a donar l’enhorabona i el meu encoratjament a totes les persones que fan possible que projectes com aquest siguin possible.

Un projecte d’aquest tipus te un període de realització de la memòria a presentar al SOC (servei d’ocupació de Catalunya). Aquesta feina la realitzen les i els tècnics del Servei d’Ocupació l’EINA del Vendrell. Una vegada acceptada i resolta la subvenció és comença a realitzar la selecció del personal tècnic que formarà part de l’Escola. Director/a, Administratiu/iva, Formadors/es i finalment els Alumnes-Treballadors.

Una vegada composada l’estructura de l’Escola Taller comencen un període de teoria de 6 mesos, i després ja comencen les pràctiques combinades amb classes de suport i teoria que duren 1 any i els 6 mesos restants. Inclòs el període d’inserció que és realitza des de l’EINA. Informar que aquesta Escola Taller que ahir va finalitzar ja hi ha un 95% d’inserció loboral d’alumnes. Èxit TOTAL.

Amb això vull plasmar que darrera de qualsevol projecte de formació de d’aquest tipus o com un Taller d’Ocupació que te la durada d’un any i va adreçat a persones majors de 25 anys, Plans d’Ocupació, Formació Ocupacional o la mateixa Escola Taller.

Darrera de tot això hi ha un equip de persones que treballen i que treballen fermament no només perquè tenen un lloc de treball, sinó que son persones que creuen en el projecte de treballar per les persones, de intentar donar sortida laboral i com no, també sortida social a molts col·lectius amb alt risc d’exclusió social. No només als col·lectius que hem esmentat anteriorment, sinó a col·lectius com a dones majors de 45 anys, persones amb discapacitats i simplement persones que vulguin millorar el seu entorn laboral.


Amb aquestes persones jo personalment vull adreçar-me’n a elles i donar-li el meu suport com a ex-regidor responsable d’Ocupació, com actual regidor de l’Ajuntament del Vendrell i com Manu.... simplement.

Felicitar-les, encoratjar-les i que no baixin la guàrdia. El Vendrell i el Baix Penedès necessita persones com vosaltres que treballin per les persones.


CONTINUEU AIXÍ. ÀNIM !!!!!!!

Per acabar, deixar palesa que en aquest espai sempre tindreu un lloc privilegiat per fer difusió de nous projectes i el meu suport personal.

MANU HJ

15 comentarios:

Anónimo dijo...

Manu és fantastic el que s'ha fet. deixe'm ser una mica negativa a nivell més global, deixe'm treure en el teu bloc una noticia que per mi és important encara que potser no ho sigui, però saps que? : Fer cremar els membres de PxC no és delicte!

L’apologia del genocidi ja no és delicte segons el Tribunal Constitucional. El Tribunal Constitucional de l’Estat Espanyol ha considerat que la Unió Europea no té raó en la seva lluita contra la xenofovia, i en canvi sí que la té el propietari de la llibreria Europa de Barcelona, el neonazi comdenant per l’Audiència de Barcelona i ex president del grup filo nazi “Círculo de Amigos de Europa” (Cedade).

El senyor que va incitar (o potser incita) els caps rapats que es mouen pel Barcelonés, pel cinturó de Barcelona, per Sabadell, Vic i tot Catalunya. L’inspirador de Plataforma per Catalunya (PxC).

El Tribunal Constitucional ha lliurat de la presso a un xenofov que treballa activament a Catalunya. El Tribunal Constitucional no considera que incitar la violència xenofova sigui un delicte. Incitar la violència segons aquest Tribunal és exercir la llibertat d’expressió.

Per aquest Tribunal l’important és la llibertat d’expressió i aquesta va per sobre de qualsevol apologia a la violència. Ben mira’t és fantàstic, ara ja podem dir fill de ... amb totes les lletres als membres del Tribunal Constitucional, o podem fer campanyes perque els pengin per les seves parts del “oso y el madroño”, o fer una campanya perquè els empal.lin. Podem fer apol.logia de tot: ja sabem que podem fer-ho, per l’Alt Tribunal ens empara la llibertat d’expressió. L’honorable Tribunal ens ha dit que sóm “a l’oeste” que només ens cal anar armats i disparar contra tothom que vulguem. Ara els de Vic, els de Mantlleu, els del Vendrell, directament podem demanar que matxuqin els liders de PxC, que els cremin per fer combustible orgànic i no gastar combustibles fòssils (com deia el processat de la llibreria Europa: “nuclears no: carbó semita”) ens empararà la llibertat d’expressió!

...M’agradarà veure quin veredicte en fa aquest “il.lustre Tribunal” del nostre Estatut. On serà a les hores la llibertat d’expressió?

MANU dijo...

Hola Muntse. agraeixo el teu comentari malgrat és molt genèric.

Entenc la teva preocupació però la justicia és com és i a vegades pasa el que pasa... i no podem fer res.

A mi el que també hem dona molta ràbia és com és llança diners públics en casos d'aquest tipus que pot estar molt clara la postura de les fiscalies...

però s'empenyen en fer sumaris llargíssim lençant diners públics..

ës el que hi ha.

repeteixo. Agreixo la teva participació

MANU HJ

Anónimo dijo...

Amb el teu escrit queda clarament palés la teva trajectoria en l'ambit de la reinserciò, aixì com la teva admiraciò vers les persones que hi treballen dia a dia.

Es nota que la teva responsabilitat de govern en aquest ámbis s'ha dut a terme amb gust i ganes, com tindria que ser.

I pensa que tu, com a responsable polític, vares aconseguir formar una plantilla d'homes i dones compromeses, que avui no hi serien.

No camviis.

MANU dijo...

Moltes gràcies anònim.
Certament és que aquest tema de treballar per les personaes m'apassiona. crec que és molt important donar oportunitats aquelles pesones que ho necessiten.

Durant el temsp que vaig tenir responsabilitat política era una de les coses que volia fer amb molt de gust, i així crec que el resultats estan al carrer.

Moltes gràcies per lateva aportació i espero trobar-te força sovint per aquest espai.

Fins aviat

MANU HJ

El blog del Xavier Ollonarte i Rovira dijo...

Hola Manu. Crec, que l'escola taller és un fet molt bo per a tots aquells adolescents que no volen estudiar o si, més no, no tenen clar que fer amb la seva vida. Tenen l'oportunitat d'aprendre un ofici i de reestructurar les seves idees de la vida. I coneixen-te a tu, sé que tu t'hi has implicat en aquest projecte i, a més a més, d'una forma molt positiva.

Manu, felicitats per aquest blog.

Rep cordials salutacions del Xavier Ollonarte i Rovira.

MANU dijo...

Moltes gràcies Xavier, certament venint de tu i savent com ets, és d'agrair...

I sí, tens raó no només hem vaig implicar personalment, sinó que ara des de l'oposició segueixo el tema amb molta conciència i molta responsabilitat. Projectes d'aquest tipus no poden anar cap avall per un canvi de color.

A més i per la teva info i vocació, després de pasar per l'escola taller més d'un 10% dels alumnes-terballadors han tornat al a l'educació reglada. Què vol dir, doncs que dintre de les classes de teòria de l'escola taller, s'ha tret el graduat d'ESO i han anat al cicles formatius.

Per tant, el projecte és`sòlid i com deia en el meu escrit, la clau son les persones que estan davant.

Moltes Gràcies

MANU HJ

Anónimo dijo...

Treballar amb i per les persones és una feina difícil, s'ha de tenir un terennà especial per agradar a tothom i mai aquest és un valor absolut.
I ser polític TAMBÉ ÉS MOLT DIFÍCIL, bé per ser o al menys intentar ser un bon polític i treballar per a millorar amb la teva gestió el teu municipi.
Jo compren que ningú neix ensenyat i que en el dia a dia , les nostres equivocacions i encerts, ens fan aprendre moltes coses, però per això s'ha de saber ser esponja, s'ha de voler, s'ha d'analitzar tot...
Sempre diem que ens manca temps,anem per la vida estressats... un polític amb les agendes diàries plenes a vessar de visites, reunions, rodes premsa, dinars...s'atura a pensar si fa les coses bé o no?? o es limita a seguir directrius dels seus superiors? o a tot diu que si, perquè ha d'agradar a la gent i guanyar molts vots?
Senyors en quin temps vivim?, volem polítics més persones,més sincers, no volem súpermans ( que són de mentida, que jo ja he aprés que no existeixen).
Per ser polític primer s'hauria anar a una escola que ensenyessin a ser persona, per fer veure que tant important és un home que escombra el carrer com el director d'un banc, que tothom es mereix un respecte i un bon dia. Quan et nomenen polític no vol dir que et posin un "collarin" i sempre hagis de mirar per sobre de l'espatlla dels demés. El tracte amb la gent que t'envolta és primordial, els primers que haurien de respectar-te i valorar-te haurien de ser els teus col.laboradors.
Manu, tu vas aprendre a ser un bon polític, malgrat que al principi tenies (com tothom) moltes dubtes o indecisions, però el que " se sigue se consigue". I es bo pensar:" si allò ho hagués fet d'una altra manera..." equivocar-se, adonar-se i rectificar ( si es pot) és de savis.
Molta gent hauria d'aprendre de tu: És una gran persona. I això s'agraeix i no saps com es troba a faltar.
Aprofita i fes feina al Consell Comarcal que es pot fer molta, segur. I estant a l'oposició de l'Ajuntament també.

MANU dijo...

Moltes gràcies HIPÓSTILA per la teva aportació, m'has deixat de pedra...
Realment tens molta raó en moltes coses. Jo tinc una manera de fer amb la meva vida personal i professional, he aprés de molts bon mestres i això és el que intentat plasmar en la meva vida política... bones maenres de fer com a persona i el tema "del polític" s'apren amb el temps, però sense oblidar d'on vens...

Jo per la teva aclaració, durant la legislatura passada tenis les responsabilitats de Joventut, Ocupació i Esports i a més encara treballava a la meva feina que no vaig deixar i avui encar no he deixat, per tant ara mateix estic a l'oposició de l'Ajuntament del Vendrell, Sí tinc responsabilitats de govern al Consell Comarcal però treballo a la meva feina. Jo mai m'he oblidat d'on vinc.

Espero encara poder fer moltes cose pel meu municipi i per la meva comarca.

Moltes gràcies

MANU HJ

Anónimo dijo...

No m'has d'aclarir res, he seguit de prop la teva trajectoria.
Les persones poden canviar però si hi ha bon fons, aquest sempre hi és allà.

MANU dijo...

Moltes gràcies i espero que la segueixis encara.... I espero estar a l'alçada, no només per persones com tu que ho valores, sinó pel conjunt de les persones del municipi.

MANU HJ

Anónimo dijo...

Com bé exposes en aquest text, el treball i l'esforç d'aquests anys s'observa en projectes com aquest.
Però no oblidis mai que gràcies al teu suport, compromís i força ha estat possible que l'Escola Taller del Vendrell sigui el que és avui en dia.

Una abraçada molt forta.

MANU dijo...

Moltes gràcies anònim per la teva aportació, línies com aquesta fa que em motivi a continuar treballant.
MANU HJ

Anónimo dijo...

Manu, llàstima que tot el que s'ha fet a l'eina se n'estigui anant a la merda i persones que porten 7 anyus treballant-hi ara les fotin fora per incorporar nova gent...veure'm quan de temps mantenen la coordinadora sense posar un bretol que no en tingui ni idea i torni ha anar tot amb el mateix ritme que anbava entre 1999 i 2003... quina vergonya!!!!!

Anónimo dijo...

Manu, llàstima que tot el que s'ha fet a l'eina se n'estigui anant a la merda i persones que porten 7 anyus treballant-hi ara les fotin fora per incorporar nova gent...veure'm quan de temps mantenen la coordinadora sense posar un bretol que no en tingui ni idea i torni ha anar tot amb el mateix ritme que anbava entre 1999 i 2003... quina vergonya!!!!!

Unknown dijo...

jmb, això que comentes és el que fa que quasi tota la clase politica estigui podrida, tot es mou per interesos politics i per tornar favors a tercers, i a més a més pagant la comunitat.